Przepis i sposób przygotowania na: Francuska pizza
Kroki postępowania
Ciasto francuskie rozwinąć i ułożyć na papierze do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i podpiec przez 10 minut.
![Krok 1 - Francuska pizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-pizza1-2.jpg)
w międzyczasie przygotować dodatki: salami i sery pokroić w kawałki.
![Krok 2 - Francuska pizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-pizza2-2.jpg)
Podpieczone ciasto wyjąć, posmarować sosem pesto
![Krok 3 - Francuska pizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-pizza3-2.jpg)
i ułożyć dodatki: salami, ser żółty i mozzarellę.
Wstawić do piekarnika i piec aż sery się roztopią a ciasto zarumieni.
![Krok 4 - Francuska pizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-pizza4-2.jpg)
Pomidorki i rukolę umyć i osuszyć. pomidory pokroić w plastry.
![Krok 5 - Francuska pizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-pizza5-2.jpg)
Na upieczonej pizzy rozłożyć pomidory i rukolę, pokroić w kwadraty i od razu podawać.
![Krok 6 - Francuska pizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-pizza6-2.jpg)