Przepis i sposób przygotowania na: Francuska rolda z kapustą i pieczarkami
Kroki postępowania
Cebulkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju.
Pieczarki obieramy i kroimy na kawałki, dodajemy do podsmażonej cebulki i razem smażymy aż pieczarki puszczą wodę a ona odparuje. Doprawiamy do smaku, przestudzamy i mielimy.
Kapustę moczymy i odsączamy z nadmiaru kwasu jeżeli była kupna. Kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy we wrzątku do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim (około 1 godziny). Odcedzamy.
Kapustę z pieczarkami i cebulką mieszamy razem i doprawiamy do smaku.
![Krok 1 - Francuska rolda z kapustą i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-rolda-z-kapusta-i-pieczarkami4-2.jpg)
![Krok 2 - Francuska rolda z kapustą i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-rolda-z-kapusta-i-pieczarkami3-2.jpg)
![Krok 3 - Francuska rolda z kapustą i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-rolda-z-kapusta-i-pieczarkami1-2.jpg)
![Krok 4 - Francuska rolda z kapustą i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-rolda-z-kapusta-i-pieczarkami2-2.jpg)
SMACZNEGO :)
![Krok 5 - Francuska rolda z kapustą i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuska-rolda-z-kapusta-i-pieczarkami0-2.jpg)