Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

francuska zupa cebulowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

bulion warzywny 600 mililtrów
wino białe wytrawne 200 mililtrów
cebula 1 kilogram
tymianek 5 gałazek
masło 4 łyżki

grzanki

bagietka 1/2 sztuki
ser żółty 100 gram
masło 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: francuska zupa cebulowa

Cebulę kroimy w pióra i podmażamy na maśle aż się zeszkli
dodajemy listki tymianku, wlewamy wino i gotujemy aż prawie całe wino odparuje, mieszamy aby nie przypalić cebuli. Wlewamy bulion, gotujemy. Na końcu doprawiamy do samku solą i pieprzem. Bagietki pokrojone w kromki smarujemy masłem i podsmażamy na suchej patelni, a kiedy się zarumienią posypujemy startym serem lub podpiekamy w piearniku z serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 24.06.2017 15:47
dziękuję...
Wiktoria29 24.06.2017 15:47
no niestety nie każdemu odpowiada jej smak
RenataZ-et 23.06.2017 22:31
jak dla mnie - rewelacja!
Ania321 23.06.2017 17:46
coś, co bardzo lubię :)
Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:15
jakoś nie przepadam za cebulową
MarysiaB 23.06.2017 15:37
moja ulubiona
agnieszka214 23.06.2017 15:26
Lubię takie zupy na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak