Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie jagodzianki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Francuskie jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-jagodzianki1-2.jpg)
![Krok 2 - Francuskie jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-jagodzianki2-2.jpg)
Między czasie przygotowujemy krem.
![Krok 3 - Francuskie jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-jagodzianki3-2.jpg)
![Krok 4 - Francuskie jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-jagodzianki4-2.jpg)
![Krok 5 - Francuskie jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-jagodzianki5-2.jpg)
jagody | 3/4 szklanki |
serek mascarpone | 250 gram |
żółtko jajek | 2 sztuki |
ciasto francuskie | 1 opakowanie |
jajko | do smarowania |
cukier trzcinowy | do posypania ciasta |
cukier puder | 1 łyżka do kremu |
cukier puder | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: