Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie kulki z mięsem mielonym
Kroki postępowania
Pekińską drobno kroimy, także krótko przysmażamy i studzimy. Bułkę namaczamy w mleku. Szczypiorek drobno siekamy.
ciasto francuskie | 2 opakowania |
mięso mielone | 30 dag |
marchew | 1 sztuka |
kapusta pekińska | 1/4 sztuki |
pieczarki | 10 sztuk |
jajko | 1 sztuka |
szczypiorek | pęczek |
bułka czerstwa | 1/3 sztuki |
sól i pieprz | do smaku |
czosnek | 2 ząbki |
mleko | do namoczenia |
olej do smażenia | |
jajko | do smrowania |
kminek | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: