Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z kminkiem
Kroki postępowania
Ciasto francuskie rozmrożone rozkładamy na stolnicy . Na sam brzeg ciasta wzdłuż nakładamy farsz, zwijamy w wałek 2 razy i odcinamy od całości. Powstały rulon kroimy na niewielkie placuszki , ok. 3 cm szer. Powstaną w ten sposób slimaczki. Czynność powtarzamy do wyrobienia ciasta.
Następnie układamy ślimaczki na blaszkę wyłożoną papierem i smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem.
![Krok 1 - Francuskie ślimaczki z kminkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-slimaczki-z-kminkiem2-2.jpg)
![Krok 2 - Francuskie ślimaczki z kminkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-slimaczki-z-kminkiem1-2.jpg)
![Krok 3 - Francuskie ślimaczki z kminkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-slimaczki-z-kminkiem0-2.jpg)