Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

GALANTYNKA WIEPRZOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 duża
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
czosnek 6-8 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GALANTYNKA WIEPRZOWA

Kroki postępowania

1
Golonkę włożyć do garnka, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i zagotować. Zostawić na wolnym ogniu.
Krok 1 - GALANTYNKA WIEPRZOWA foto
2
Gotować do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości. Doprawić do smaku kucharkiem, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 2 - GALANTYNKA WIEPRZOWA foto
3
Wywar przecedzić przez sito i wlewać do małych naczyń. Odstawić do wystygnięcia a następnie wstawić do lodówki. Podawać po wyjęciu z miseczki z octem, chrzanem, musztarda, jak kto lubi i udekorowane natką.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - GALANTYNKA WIEPRZOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.02.2014 16:37
galaretka pycha
JOANNA16 03.09.2013 15:39
pycha, lubię taką
fotoviderek 13.04.2013 07:36
Wygląda ślicznie, smakuje pewnie super :)
Sylwia26 12.04.2013 20:18
apetycznie wygląda
SmacznaPyza 12.04.2013 18:18
wlewasz sam wywar do miseczek, nie dodajesz kawałeczków mięsa i warzyw ?
IwonaDD 12.04.2013 18:16
pychota !!!
Megg 12.04.2013 17:33
lubię taką pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak