Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki w skorupkach od jajek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Galaretki w skorupkach od jajek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretki-w-skorupkach-od-jajek1-2.jpg)
![Krok 2 - Galaretki w skorupkach od jajek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretki-w-skorupkach-od-jajek2-2.jpg)
Do garnka wlewamy 2,5 litra wody dodajemy warzywa ( marchew , pietruszkę seler i cebulę) .
Do środka dodajemy ziele i listek troszkę białego pieprzu .
Gotujemy do momentu , aż warzywa zmiękną . Przecedzamy, dodajemy rozpuszczoną żelatynę ( do szklanki wsypujemy żelatynę zalewamy 4 łyżkami wody zimnej , kiedy wchłonie wodę wstawiamy na 30 sekund do mikrofali ) .Mieszamy chwile i zalewamy przygotowane skorupki z jajek.
![Krok 3 - Galaretki w skorupkach od jajek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretki-w-skorupkach-od-jajek3-2.jpg)
Wyszło mi 26 porcji.
![Krok 4 - Galaretki w skorupkach od jajek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretki-w-skorupkach-od-jajek4-2.jpg)