Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Garam-masala

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kolendra cała Prymat 5 łyżeczek
cynamon pokruszony 1 łyzeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 łyzki pokruszonych
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 łyzeczek
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Garam-masala

Przyprawy prażyć po kolei na małej patelni, zmielić i przechowywać szczelnie zamknięte. Wykorzystywać do dań kuchni indyjskiej lub według własnego uznania. Moim zdaniem najlepiej użyć pieprzu kolorowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.02.2012 21:01
super
mala2021 16.09.2011 13:26
warto spróbować
anemon 25.04.2011 18:16
Zapachniało u Ciebie egzotyką. Muszę zrobić wg Twojego przepisu.
bernika 11.07.2010 22:19
do tej pory kupowałam ale moze skusze sie zrobic samej wg twojego przepisu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak