Przepis i sposób przygotowania na: Garnuszek z kurczakiem i wędzoną kiełbasą
2. Zmniejsz troszkę ogień i dodaj cebulę, paprykę i smaż około 10minut, aż wszystko będzie miękkie.
3. Dodaj czosnek i kiełbasę i gotuj kolejne 2minuty, aż kiełbasa się lekko zarumieni.
4. Dodaj koncentrat pomidorowy, kurczaka, tymianek, białe wino i bulion. Zagotuj i nałóż przykrywkę.
5. Gotuj całość na małym ogniu przez 30minut.
6. Dodaj ryż, zamieszaj i gotuje kolejne 15minut albo aż ryż będzie ugotowany.
7. Zdejmij garnek z ognia. Podstaw go na bok z przykrywką na 15minut.
8. Przed podaniem dodaj sól i pieprz jeśli danie nie jest wystarczająco doprawione i posyp świeżą pietruszką.
Smacznego!
RADA: Najlepsza jest kiełbasa wędzona,która daje niesamowity aromat.