Przepis i sposób przygotowania na: Gofry bananowe z bitą śmietaną i sosem toffi
Po ok. 15 minutach porcje ciasta wlewamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy na rumiano.
Podajemy z bitą śmietaną, pokrojonym w kawałki bananem i sosem toffi.
mąka pszenna | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
budyń śmietankowy | (proszek) 20 g |
jajko | 1 sztuka |
mleko | 3/4 szklanki |
cukier | 1 łyżka |
olej | 25 ml |
banan | dojrzały 1 sztuka |
bita śmietana | |
banan | |
sos | toffi |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: