Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z bitą śmietaną
Warto przygotowywać w domu gofry, ale i bitą śmietanę. Ta robiona ze śmietanki, własnoręcznie ubijana, smakuje zdecydowanie lepiej! Co więcej, nie jest tak chemiczna jak ta, którą kupimy w sklepie. Jeśli mamy mikser, to ubicie bitej śmietany zajmie nam kilka chwil. Można to zrobić nawet w czasie, gdy w gofrownicy pieką się pyszne goferki!
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gofry z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-z-bita-smietana5-2.jpg)
Gofrownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy. Na rozgrzaną gofrownicę chochelką nakładamy porcję ciasta, przykrywamy pokrywę i pieczemy na rumiano. W połowie pieczenia uchylamy pokrywę na 3 sekundy, aby usunąć nadmiar pary.
![Krok 2 - Gofry z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-z-bita-smietana6-2.jpg)
![Krok 3 - Gofry z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-z-bita-smietana7-2.jpg)
![Krok 4 - Gofry z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-z-bita-smietana8-2.jpg)