Przepis i sposób przygotowania na: Gofry żytnie i pszenne z dodatkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gofry żytnie i pszenne z dodatkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-zytnie-i-pszenne-z-dodatkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Gofry żytnie i pszenne z dodatkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-zytnie-i-pszenne-z-dodatkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Gofry żytnie i pszenne z dodatkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-zytnie-i-pszenne-z-dodatkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Gofry żytnie i pszenne z dodatkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-zytnie-i-pszenne-z-dodatkami4-2.jpg)
Następnie nakładamy na wierzch dżem, dekorujemy orzechami,kokosem, żurawiną.
![Krok 5 - Gofry żytnie i pszenne z dodatkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-zytnie-i-pszenne-z-dodatkami5-2.jpg)
mąka żytnia | 1,5 szkl |
mąka pszenna | 1,5 szkl |
cukier | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 3 szt |
mleko | 3 szkl |
olej | 1/2 szk |
orzechy siekane | 1 garść |
dżem jabłkowy | 3 łyżki |
żurawina suszona | 1 łyżka |
wiórki kokosowe | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: