Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
Farsz:
ryż 1 - 1 1/2 woreczka
szynka 1/2 kg zmielonej
karkówka ok1/2 kg zmielonej
cebula 1 szt czosnkowej
mus jabłkowy ok2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Wyciąć twardy środek kapusty i włożyć kapustę do gorącej wody. Gdy liście zaczną odpadać z główki obierać kolejno, ścinać zgrubienia na liściach. Ryż ugotować i przestudzić. Dodać do niego mięso, mus jabłkowy, tarta bułkę, pokrojoną cebulę i doprawić do smaku. Można wbić jajko. Na przygotowane liście nakładać farsz i zawijać gołąbki. Układać gołąbki w natłuszczonym garnku, podlać bulionem i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 18.07.2017 18:36
i smak też inny ..ciekawy:))
Ola1984 15.07.2017 09:34
Ciekawy pomysł z dodatkiem musu jabłkowego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak