Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania
Kroki postępowania
Kapustę drobno siekamy nożem, przelewamy wodą z gotowania ryżu, studzimy.
W dużej misce wyrabiamy posiekane mięso z szynki, ryż, sparzoną kapustę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i wymienionymi ziołami.
Wbijamy do mięsnej masy 2 jajka oraz dodajemy 2 łyżki kaszy manny.
![Krok 1 - Gołąbki bez zawijania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-bez-zawijania86-2.jpg)
![Krok 2 - Gołąbki bez zawijania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-bez-zawijania85-2.jpg)
Mieszamy wodę z keczupem i przecierem, doprawiamy płyn i zalewamy „gołąbki”. Dusimy pod przykryciem całość po 5 minut z każdej strony, aż sos zgęstnieje.
![Krok 3 - Gołąbki bez zawijania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-bez-zawijania87-2.jpg)
![Krok 4 - Gołąbki bez zawijania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-bez-zawijania84-2.jpg)