Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki jęczmienne
Kroki postępowania
Sparzyć liście kapusty i ściąć grube nerwy liściowe. Płatki jęczmienne zalać szklanką wrzącej wody, zagotować i pozostawić pod przykryciem kilka minut.
![Krok 1 - Gołąbki jęczmienne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-jeczmienne6-2.jpg)
![Krok 2 - Gołąbki jęczmienne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-jeczmienne7-2.jpg)
![Krok 3 - Gołąbki jęczmienne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-jeczmienne8-2.jpg)
![Krok 4 - Gołąbki jęczmienne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-jeczmienne9-2.jpg)
![Krok 5 - Gołąbki jęczmienne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-jeczmienne10-2.jpg)
kapusta biała | 1 głowka |
mięso mielone | 1/2 kg |
płatki jęczmienne | 1/2 szklanki |
cebula biała | 1 szt. |
tłuszcz | 1 łyżka |
masło | 1/2 kostki |
sól | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: