Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w wersji prawie orientalnej :
Podawać z sosem posypane wiórkami marchewki ( surowej ) , zielonej części pora i skórki cytrynowej.
12 wierzchnich liści z kapusty białej ( sparzonych przy zdejmowaniu – jak przy normalnych gołąbkach ) | |
1 szklanka wywaru z gotowania gołąbków | |
bulion | 1 kostka |
olej słonecznikowy | 3 łyżki |
mleko kokosowe | 1 szkl. (gęste) |
wiórki kokosowe | 4 łyżki |
mąka | 3 łyżki |
mięso mielone drobiowe | 25 dag |
ryż | 10 dag |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: