Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszanką
Kroki postępowania
Następnie przygotowujemy nadzienie. Cebule kroimy w kostkę i delikatnie rumienimy.
![Krok 1 - Gołąbki z kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kaszanka2-2.jpg)
![Krok 2 - Gołąbki z kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kaszanka3-2.jpg)
Na każdym liściu nakładamy po 2-3 łyżki farszu. Ciasno zawijamy gołąbki.
![Krok 3 - Gołąbki z kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kaszanka4-2.jpg)
W około ¾ szklanki wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Wlewamy ją do gołąbków.
![Krok 4 - Gołąbki z kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kaszanka5-2.jpg)
Gołąbki zapiekamy około 40 minut w 180°C.
Między czasie przygotowujemy sos pieczarkowy.
![Krok 5 - Gołąbki z kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kaszanka6-2.jpg)
Pieczarki myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w plasterki. Pokrojone grzyby przysmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy do smaku. Gdy staną się miękkie zalewamy je wodą. Całość gotujemy ok 10 minut na małym ogniu. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy mąkę i śmietanę. Otrzymaną zawiesinę wlewamy do grzybów. Gotowy sos zagotowujemy i ostatecznie doprawiamy do smaku.
Przygotowane gołąbki porcjujemy na talerze. Polewamy sosem i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!!
![Krok 6 - Gołąbki z kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kaszanka7-2.jpg)