Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami
Kroki postępowania
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Kapustę należy sparzyć gorącą wodą i delikatnie rozdzielić liście.
mięso mielone | 700 g |
ryż | 200 g |
pieczarki | 200 g |
masło | 1 łyżka |
cebula | 1 |
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
sól do smaku | |
ketchup pikantny | 2 łyżki |
pomidory krojone z puszki | 1 |
cebula | 1/2 |
czosnek | 1 ząbek |
oliwa | 1 łyżka |
oregano | 1/2 łyżeczki |
Bazylia suszona Prymat | 1/2 łyżeczki |
kapusta biała | 1 |
kostka rosołowa | 1 |
ziele angielskie | 6 |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: