Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Golonka pieczona z warzywami

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka
4 szt
marchewka
75 dag
cebula
2 szt
pomidory
3 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
natka pietruszki
do dekoracji
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona z warzywami

1. Golonki umyj, oczyść. Warzywa obierz. Marchewki potnij w słupki, a cebule na cząstki. Pomidory pokrój na ósemki.
2. Blachę posmaruj tłuszczem. Ułóż na niej mięso, warzywa oraz listki laurowe. Oprósz solą i pieprzem, posyp posiekaną natką.
3. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 210 stopni. Piecz ok 70 min. Na 10 min przed końcem podlej 1 szkl wody. Gotowe danie przełóż na półmisek i udekoruj natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.06.2013 21:43
super obiadek
ALAGOR 10.01.2013 21:15
nie przepadam - przyznaje ;)
pioge7 29.06.2011 21:25
jakie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak