Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w słoikach, czyli domowa konserwa mojego męża
Kroki postępowania
Przygotujmy najpierw wszystkie składniki. Możecie dodać jeszcze przyprawy, które lubicie.
![Krok 1 - Golonka w słoikach, czyli domowa konserwa mojego męża foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golonka-w-sloikachczyli-domowa-konserwa-mojego-meza1-2.jpg)
Wycinamy kości. Przyprawiamy z każdej strony golonki. Odstawiamy na 2 godziny.
![Krok 2 - Golonka w słoikach, czyli domowa konserwa mojego męża foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golonka-w-sloikachczyli-domowa-konserwa-mojego-meza2-2.jpg)
Golonki układamy w słoiku. Ja użyłam litrowych, ale możecie użyć mniejszych i włożyć po jednaj golonce. Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie i zalewamy. Wrzucamy po jednym listku laurowym i kulce ziela angielskiego. Zakręcamy i umieszczamy w garnku z wodą. Wody powinno być do 3/4 wysokości słoika.
![Krok 3 - Golonka w słoikach, czyli domowa konserwa mojego męża foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golonka-w-sloikachczyli-domowa-konserwa-mojego-meza3-2.jpg)
Gotujemy 3 godziny.
![Krok 4 - Golonka w słoikach, czyli domowa konserwa mojego męża foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golonka-w-sloikachczyli-domowa-konserwa-mojego-meza4-2.jpg)