Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Golonki indycze w sosie BBQ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 4 szt
sos barbecue 6 łyżek
olej 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki indycze w sosie BBQ

Golonki umyłem, natarłem pieprzem i solą. Odstawiłem na kilkanaście minut.
Patelnię posmarowałem olejem, mocno rozgrzałem, obsmażyłem golonki ze wszystkich stron, na ładny brązowy kolor ( w kilku miejscach można trochę przypalić ).

Obsmażone golonki przełożyłem do żaroodpornego naczynia, posmarowałem dokładnie sosem barbecue. Wstawiłem bez przykrycia do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni C, zapiekałem 3 godziny, co jakiś czas polewałem sosem. Pod koniec pieczenia zwiększyłem temperaturę do 220 stopni ( około 10-12 minut ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak