Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana cukinia z warzywami i kaszą jaglaną
Kroki postępowania
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, łyżeczką wydrążyć miąższ i odłożyć na bok. Połówki cukinii oprószyć lekko solą i pieprzem, wysmarować oliwą z oliwek. Grillować na patelni grillowej lub w piekarniku po 5 minut z każdej strony.
![Krok 1 - Grillowana cukinia z warzywami i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-cukinia-z-warzywami-i-kasza-jaglana2-2.jpg)
Do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem włożyć połówki cukinii wypełnione farszem. Na wierzchu ułożyć kawałki sera mozzarella.
![Krok 2 - Grillowana cukinia z warzywami i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-cukinia-z-warzywami-i-kasza-jaglana1-2.jpg)
![Krok 3 - Grillowana cukinia z warzywami i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowana-cukinia-z-warzywami-i-kasza-jaglana0-2.jpg)