Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś z bulgurem i warzywami
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy marynatę do ryby:
Do miseczki dodajemy olej rzepakowy, sos sojowy, płaską łyżeczkę kminku i dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy dla odpowiedniego połączenia składników.
![Krok 1 - Grillowany łosoś z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowany-losos-z-bulgurem-i-warzywami1-2.jpg)
Tak przygotowaną rybę wkładamy na około godzinę do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
![Krok 2 - Grillowany łosoś z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowany-losos-z-bulgurem-i-warzywami2-2.jpg)
Tak pokrojone warzywa podsmażamy na oleju rzepakowym, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie dusimy przez chwilę, aby odpowiednio zmiękły.
![Krok 3 - Grillowany łosoś z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowany-losos-z-bulgurem-i-warzywami3-2.jpg)
![Krok 4 - Grillowany łosoś z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowany-losos-z-bulgurem-i-warzywami4-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Grillowany łosoś z bulgurem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillowany-losos-z-bulgurem-i-warzywami5-2.jpg)