Przepis i sposób przygotowania na: Grilowana pierś kurczaka w lekko procentowych jabłkach z żurawiną
Kroki postępowania
W misce mieszamy przeciśnięty czosnek z solą i oliwą, następnie dodajemy wino czosnkowe, tymianek, majeranek, miód, pieprz. W tak zrobionej marynacie zanurzamy kawałki mięsa, zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 2 do 24 godzin.
![Krok 1 - Grilowana pierś kurczaka w lekko procentowych jabłkach z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grilowana-piers-kurczaka-w-lekko-procentowych-jablkach-z-zurawina1-2.jpg)
Na patelnię wylewamy oliwę, rozkładamy cząstki jabłek i żurawinę, smażymy ok. 2-3 minuty. Jabłka obracamy, posypujemy cukrem, dolewamy cydr i smażymy jeszcze ok. 7 minut.
![Krok 2 - Grilowana pierś kurczaka w lekko procentowych jabłkach z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grilowana-piers-kurczaka-w-lekko-procentowych-jablkach-z-zurawina2-2.jpg)
Dobrze jest podawać z lekko ciepłymi jabłkami.
![Krok 3 - Grilowana pierś kurczaka w lekko procentowych jabłkach z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grilowana-piers-kurczaka-w-lekko-procentowych-jablkach-z-zurawina3-2.jpg)