Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w cieście
Gruszki możemy także przekroić w poprzek tworząc podstawę i "czapeczkę" i łyżeczką wydrążyć gniazda nasienne, które następnie wypełnimy masą orzechowo-miodową.
masło | 20 dag |
mąka | 30 dag |
żółtko jajek | 4 szt |
białko | 1 szt |
cukier puder | 0,5 szklanki |
sól | 1 szczypta |
gruszki | 6 szt |
gęsty płynny miód | 3 łyżki |
masło | do naczynia żaroodpornego |
wódka | 2 łyżki |
orzechy włoskie | 4 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: