Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy kapuśniaczek Eli
Przygotowanie jarzyn
![Krok 1 - Grzybowy kapuśniaczek Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybowy-kapusniaczek-eli0-2.jpg)
Marchewki i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
![Krok 2 - Grzybowy kapuśniaczek Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybowy-kapusniaczek-eli1-2.jpg)
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
![Krok 3 - Grzybowy kapuśniaczek Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybowy-kapusniaczek-eli4-2.jpg)
![Krok 4 - Grzybowy kapuśniaczek Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybowy-kapusniaczek-eli5-2.jpg)
Przygotowanie grzybów
![Krok 1 - Grzybowy kapuśniaczek Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybowy-kapusniaczek-eli6-2.jpg)
![Krok 2 - Grzybowy kapuśniaczek Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybowy-kapusniaczek-eli7-2.jpg)
Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, włożyć podgrzybki, połowę cebuli, oprószyć pieprzem i usmażyć. Grzyby przełożyć na miseczkę.
Na patelni od grzybów rozpuścić resztę masła, dodać pieczarki, resztę cebuli, oprószyć pieprzem i usmażyć.
Przygotowanie zupy
Udko opłukać, włożyć do garnka, dodać ziele angielskie, liście laurowe, posolić, zalać wodą i ugotować do miękkości. Po ostudzeniu obrać mięso ze skóry, kości i pokroić.
Do wywaru dodać kapustę, jarzynę i zagotować.
Do gotującej się zupy dodać ziemniaki, grzyby i gotować do miękkości.
Na patelni roztopić margarynę, dodać mąkę i zasmażyć.