Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby 0,5 kg
woda 1 l
ocet 1 szkl
cukier 1 łyż
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, gotować ok 10 minut. Następnie odsączyć przez sitko. Czynność powtórzyć 3 razy. Ostatnim razem grzyby gotować 30 minut. Odsączone grzyby włożyć do słoików. Przygotować zalewę: szklankę octu rozcieńczyć z litrem wody, dodać cukier, sól, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Zagotować. Zalewę wlać do słoików, szczelnie zakręcić. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 14.01.2011 13:01
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak