Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby na sposób dziadka.
Kroki postępowania
Pokroić w dosyć grube plastry najlepiej razem z trzonami.
![Krok 1 - Grzyby na sposób dziadka. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzyby-na-sposob-dziadka.1-2.jpg)
![Krok 2 - Grzyby na sposób dziadka. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzyby-na-sposob-dziadka.2-2.jpg)
Dodać pokrojoną drobno szynkę wiejską i cebulkę. Wymieszać.
![Krok 3 - Grzyby na sposób dziadka. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzyby-na-sposob-dziadka.3-2.jpg)
![Krok 4 - Grzyby na sposób dziadka. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzyby-na-sposob-dziadka.4-2.jpg)
Torebki położyć na talerzach i zaraz podać.
![Krok 5 - Grzyby na sposób dziadka. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzyby-na-sposob-dziadka.5-2.jpg)
![Krok 6 - Grzyby na sposób dziadka. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzyby-na-sposob-dziadka.6-2.jpg)
borowiki | 30 dag |
szynka wędzona | 5 dag |
szalotka | 1 szt |
ząbek czosnku | 1 szt |
wino czerwone wytrawne | 50 ml |
natka pietruszki | |
tymianek | |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: