Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby w w sosie czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżeczki
czosnek pokrojony 1/4 łyżeczki
śmietana 1/4 szklanki
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
pieczarki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w w sosie czosnkowym

Pieczarki odsączyć. Na patelni roztopić masło. Czosnek smażyć przez minutę. Wymieszać grzyby. Kontynuować smażenie przez minutę. Wymieszać pozostałe składniki. Dalej smażyć, aż krem zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak