Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby zapiekane z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
makaron 250 g
cebula 2 sztuki
smietana 18% 1 szklanka
jajko 2 sztuki
masło
ser żółty starty 3 łyżki
tymianek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby zapiekane z makaronem

Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Pieczarki pokroić na plasterki i podsmażyć maśle. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć.
Ugotowany makaron wymieszać z pieczarkami i cebulą.
Śmietanę roztrzepać z jajkami , solą i pieprzem. Dodać posiekanego tymianku.
Makaro przełożyć do kokilek. Zalać masą śmietanowo-jajeczną i posypać odrobiną żółtego sera.
Zapiekać w piekarniku o 180 stopni około 20 minut. przed podaniem posypać świeżym tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak