Przepis i sposób przygotowania na: Guacamole
Kroki postępowania
Pomidora obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć pestki. Twardy miąższ pokroić w kostkę.
![Krok 1 - Guacamole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/guacamole11-2.jpg)
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ wyjąć łyżką i wrzucić na talerz. Dodać sok z cytryny i zgnieść widelcem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
![Krok 2 - Guacamole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/guacamole12-2.jpg)
Awokado doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Dodać pokrojonego pomidora i lekko przemieszać.
![Krok 3 - Guacamole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/guacamole13-2.jpg)
Nałożyć do miseczki i podawać z pieczywem
![Krok 4 - Guacamole foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/guacamole14-2.jpg)