Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz meksykański
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1. Pokrojoną w kostkę cebulkę szklimy na oleju, a następnie dodajemy również pokrojoną w kostkę czerwona paprykę - chwilę razem przesmażamy. Do warzyw dodajemy kawałki kurczaka oprószone solą oraz pieprzem i smażymy wszystko do momentu, aż mięso delikatnie się zetnie.
KROK 2. Zawartość patelni zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, cukier trzcinowy, oregano, słodką paprykę mieloną oraz chili i dusimy wszystko przez około 10 minut.
KROK 3. Po tym czasie sos doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dodajemy odsączony z zalewy groszek oraz kukurydzę - chwilę razem dusimy i gotowe!
Gotowy gulasz podajemy z ryżem lub chlebkiem kukurydzianym oraz świeżym oregano.
Życzę smacznego! :)