Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową i suszonymi pomidorami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową i suszonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-wieprzowy-z-fasolka-szparagowa-i-suszonymi-pomidorami1-2.jpg)
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i wymieszać z papryką oraz niewielką ilością soli.
Następnie podsmażyć je na odrobinie tłuszczu i przełożyć do garnka.
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę (lub drobno posiekany), pomidory, listki laurowe, bazylię i ziarenka ziela angielskiego.
Całość zalać wodą (tak, aby przykryła zawartość), wymieszać i dusić do miękkości (około 40-45 minut - w zależności od rodzaju mięsa) na małym ogniu - pod przykryciem.
Po 10 minutach gotowania dodać fasolkę szparagową.
(Można to zrobić na samym początku, ale ja wolę, gdy fasolka jest "chrupiąca".)
![Krok 2 - Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową i suszonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-wieprzowy-z-fasolka-szparagowa-i-suszonymi-pomidorami2-2.jpg)
![Krok 3 - Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową i suszonymi pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-wieprzowy-z-fasolka-szparagowa-i-suszonymi-pomidorami3-2.jpg)