Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia III, odc. 64: Soczyste żeberka z ketchupem i powidłami śliwkowymi
Kroki postępowania
Żeberka pokroić na mniejsze porcje (1-2 kostki), podsmażyć na 1 łyżce oleju z obu stron na bardzo rozgrzanej patelni przez około 7-8 minut, aby się zarumieniły.
![Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 64: Soczyste żeberka z ketchupem i powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-64-soczyste-zeberka-z-ketchupem-i-powidlami-sliwkowymi1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 64: Soczyste żeberka z ketchupem i powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-64-soczyste-zeberka-z-ketchupem-i-powidlami-sliwkowymi2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 64: Soczyste żeberka z ketchupem i powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-64-soczyste-zeberka-z-ketchupem-i-powidlami-sliwkowymi3-2.jpg)
Sos sałatkowy włoski łączymy z olejem z suszonych pomidorów i wodą. Do sosu dodajemy kilka pomidorów suszonych i kapary. Powstałym sosem zalewamy mix sałat i dokładnie mieszamy. Przed podaniem chłodzimy sałatkę w lodówce przez kilka minut.
![Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 64: Soczyste żeberka z ketchupem i powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-64-soczyste-zeberka-z-ketchupem-i-powidlami-sliwkowymi4-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 64: Soczyste żeberka z ketchupem i powidłami śliwkowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iii-odc.-64-soczyste-zeberka-z-ketchupem-i-powidlami-sliwkowymi5-2.jpg)