Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z ziemniakami
Kroki postępowania
Obraną cebulę w piórka , pieczarki w ćwiartki
W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy ,przesmażamy mięso ,dodajemy cebulę oraz pieczarki ,smażymy do odparowania większości płynów.
![Krok 1 - Gulasz wołowy z ziemniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-wolowy-z-ziemniakami1-2.jpg)
Dusimy pod przykryciem 1,5 godziny na małym ogniu.
![Krok 2 - Gulasz wołowy z ziemniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-wolowy-z-ziemniakami2-2.jpg)
Marchew i ziemniaki obieramy ,myjemy , kroimy na mniejsze kawałki.
Dodajemy do garnka , dolewamy wody ponad składniki.
Dusimy kolejne 40 min pod przykryciem na minimalnym gazie.
![Krok 3 - Gulasz wołowy z ziemniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-wolowy-z-ziemniakami3-2.jpg)