Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z pieczarkami
Przepis na gulasz z indyka z pieczarkami jest bardzo prosty do przygotowania, poradzi sobie z nim nawet początkujący kucharz. Gęsty i aromatyczny gulasz idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację.
Kroki postępowania
Pierś pokroić w dużą kostkę, doprawić przyprawą Kucharek, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi PRYMAT.
Odstawić na 30 minut, aby mięso "przeszło" przyprawami.
![Krok 1 - Gulasz z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-pieczarkami.1-2.jpg)
Mięso oprószyć mąką i smażyć partiami.
![Krok 2 - Gulasz z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-pieczarkami.2-2.jpg)
![Krok 3 - Gulasz z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-pieczarkami.3-2.jpg)
Posiekane ząbki czosnku przesmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i całość dodać do indyka.
![Krok 4 - Gulasz z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-pieczarkami.4-2.jpg)
![Krok 5 - Gulasz z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-pieczarkami.5-2.jpg)
Całość dusić jeszcze około 5 minut. Po tym czasie zahartować śmietanę i dodać ją do mięsa.
![Krok 6 - Gulasz z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-pieczarkami.6-2.jpg)