Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z warzywami
Kroki postępowania
Mięso skropić łyżka oleju , posypać szczypta soli, cukrem, paprykę - dobrze wymieszać i zostawić na 30 minut.
![Krok 1 - Gulasz z indyka z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-warzywami22-2.jpg)
![Krok 2 - Gulasz z indyka z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-warzywami23-2.jpg)
![Krok 3 - Gulasz z indyka z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-warzywami24-2.jpg)
![Krok 4 - Gulasz z indyka z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-warzywami25-2.jpg)
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i dusić ok. godziny . Gdyby płyn za mocno odparowywał uzupełniać po trochę. Na końcu ma być ok. 3/4 szklanki płynu.
![Krok 5 - Gulasz z indyka z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-warzywami26-2.jpg)
![Krok 6 - Gulasz z indyka z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-warzywami27-2.jpg)
![Krok 7 - Gulasz z indyka z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-warzywami28-2.jpg)
![Krok 8 - Gulasz z indyka z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-warzywami29-2.jpg)
Podawać posypany mieszanka ziół ( natka pietruszki, melisa, bazylia , szczypior- co mamy ) mieszając z makaronem.
* Uwaga przy rumienieniu mąki bo jeśli za mocno ją przysmażymy to będzie gorzka.
![Krok 9 - Gulasz z indyka z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-indyka-z-warzywami21-2.jpg)