Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe
0,5kg
opakowanie mrożonych warzyw
cebula czerwona
1szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
2łyżeczki
koncentrat pomidorowy
4łyzki
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Serca drobiowe myjemy i dokładnie oczyszczamy.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy serca.Cebulę kroimy w półplasterki i dodajemy do serc.Mieszankę warzywną gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut.Odcedzamy warzywa i dodajemy je do mięsa z cebulą.Dodajemy koncentrat pomidorowy,doprawiamy solą,pieprzem i majerankiem i gotujemy na lekkim ogniu przez około 15 minut od czasu do czasu mieszając.Podajemy z ziemniakami lub ryżem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.07.2011 22:19
Lubię od czasu do czasu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak