Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dag
karkówka 30 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
kasza gryczana 2 opakowania
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz.

Mięso obmywamy i kładziemy na ręcznik papierowy.
Kroimy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy mięso. Solimy, pieprzymy, dodajemy resztę przypraw i smażymy.
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Do mięsa dodajemy 2 szklanki wody.
Do szklanki wrzucamy mąkę i wlewamy wodę do połowy - mieszając. Gdy woda w garnku się zacznie gotować dodajemy roztwór z mąki i energicznie mieszamy.
Ewentualnie sos doprawiamy.
Najlepiej gulasz smakuje z kaszą i buraczkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak