Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszowa kapusta pekińska z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
mięso mielone wieprzowe 250 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowa kapusta pekińska z mięsem

Kapustę pekińską szatkujemy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy kapustę oraz mięso i podlewamy szklanką wody, doprawiamy solą i wszystko dusimy przez około 20 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy, oraz doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak