Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulaszowa z pierożkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tortellini 1 op
mięso wieprzowe ok 60 dag gulaszowego albo łopatki
papryka czerwona 1 szt duża
marchewka 1-2 szt
natka pietruszki 1 pęczek mniejszy
cebula ok 1/2 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
papryka mielona
sól
pieprz
olej
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowa z pierożkami

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć mięso(można obtoczyć w mące). Przełożyć do garnka, dodać obraną marchew,zalać wodą i postawić do gotowania. Na pozostałym tłuszczu zrumienić lekko pokrojoną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę. Dodać do mięsa .
Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Następnie dodać natkę pietruszki (część można zostawić do posypania). Doprawiamy do smaku koncentratem, papryką, solą i pieprzem.
Na ok 10 min przed końcem gotowania dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości.
Makaron można ugotować osobno i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.06.2017 20:38
fajne połączenie
Motorek 20.05.2017 08:29
fajny pomysł
Wacław 14.05.2017 11:39
pyszna zupa,moje smaki :-)
Babeczka35 14.05.2017 07:29
Smaczna zupa.
IKrakowianka 13.05.2017 09:10
super pomysł!
Margo1 12.05.2017 20:50
Wygląda wspaniale
beatkaa153 12.05.2017 13:26
Smaczna zupa:)
Krzysztof15 12.05.2017 06:51
ciekawy przepis
Franciszek 11.05.2017 20:47
Dobra zupa
MagdalenaIC 11.05.2017 20:32
Wygląda ciekawie :)
cukiereczek 11.05.2017 18:39
z pierożkami jeszcze nie jadłam ale wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak