Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik8-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik9-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik10-2.jpg)
Białka ubijamy z cukrem pudrem i kakao. Gotową pianę wylać na jabłka.
![Krok 4 - Jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik11-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik12-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
margaryna | 1 |
żółtko jajek | 4 |
proszek do pieczenia | 1/2 małej łyżeczki |
cukier puder | 1/2 szklanki |
jabłka | 1 kg |
białko | 4 |
cukier puder | 1/2 szklanki |
kakao | 1 duża łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: