Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik pleśniowy z kruszonką.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłecznik pleśniowy z kruszonką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-plesniowy-z-kruszonka3-2.jpg)
Jabłka ścieramy na tarce, odciskamy sok i podduszamy około 5 minut z cynamonem.
Bez nadmiaru soku układamy jabłka na cieście.
![Krok 2 - Jabłecznik pleśniowy z kruszonką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-plesniowy-z-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik pleśniowy z kruszonką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-plesniowy-z-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłecznik pleśniowy z kruszonką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-plesniowy-z-kruszonka0-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
masło | 200 gram |
cukier | 0,5 szklanki |
cukier puder | 0,5 szklanki |
jaja | 6 sztuk |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
jabłka | 1,5 kg |
Cynamon mielony Prymat | 4 szczypty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: