Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z budyniem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłecznik z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-budyniem17-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłecznik z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-budyniem18-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-budyniem19-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłecznik z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-budyniem20-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłecznik z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-budyniem21-2.jpg)
żółtko jajek | 3 |
mąka | 40 dag. |
masło lub margaryna | 1 kostka |
cukier | 5 dag. |
budyń śmietankowy | 1 |
żółtko jajek | 3 |
cukier | 3 łyżki |
mleko | 0,5 litra |
jabłka | 4-5 |
białko | 6 |
cukier | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: