Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z rodzynkami
Kroki postępowania
Z masła, mąki, proszku do pieczenia wyrabiaj ciasto, aż składniki staną się sypkie. Dodaj jajko, 25 g cukru, śmietanę i wyrób aż całość utworzy zwartą masę. Podziel na dwie części - jedną większą od drugiej. Włóż do lodówki na czas robienia nadzienia.
![Krok 1 - Jabłecznik z rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-rodzynkami1-2.jpg)
Ciasto wyjmij z lodówki, obie części rozwałkuj. Większą wyłóż do formy (20 cm) wysmarowanej olejem i posypanej bułką tartą. Wrzuć na spód jabłka i przykryj mniejszą częścią ciasta.
![Krok 2 - Jabłecznik z rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-rodzynkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik z rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-rodzynkami0-2.jpg)