Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z serem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłecznik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-serem1-2.jpg)
Pojemnik z ciastem wstawić do lodówki. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki.
![Krok 2 - Jabłecznik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-serem2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-serem3-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłecznik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-serem4-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłecznik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-serem5-2.jpg)
Upieczone i wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
![Krok 6 - Jabłecznik z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-serem6-2.jpg)
mąka krupczatka | 300 gram |
cukier puder | 200 gram |
mąka ziemniaczana | 2 łyżka |
masło | 200 gram |
twaróg | 250 gram |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 2 sztuka |
jabłka | 1,2 kilogram/obrane, pokrojone |
cynamon | 1 łyżeczka |
rodzynki | 50 gram |
cukier | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: