Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście makowym
Kroki postępowania
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i połączyć z żółtkami.
![Krok 1 - Jabłka w cieście makowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablka-w-ciescie-makowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłka w cieście makowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablka-w-ciescie-makowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłka w cieście makowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablka-w-ciescie-makowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłka w cieście makowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablka-w-ciescie-makowym4-2.jpg)
jajko | 8 szt. |
mąka | 3 szklanki |
mak | 1 szklanka/mielony |
cukier | 2 szklanki |
olej | 1 szklanka |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
jabłko kwaśne | 8 szt |
tłuszcz do formy | |
wiórki kokosowe | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: