Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka z miechunką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 60 dkg
miechunka 10 dkg
cukier trzcinowy 10 dkg
woda zimna 1/3 szklanki

Porada

Wyszły dwa słoiczki takie jak na zdjęciu.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z miechunką

Jabłka obrać, pokroić.
Miechunkę obrać z łupinek, umyć.
Pokrojone jabłka przełożyć do garnka o grubym dnie, dolać wodę, podsmażać 15 minut.
Dodać cukier i miechunkę, podsmażać jeszcze jakieś 30 minut, mieszając.
Gotowy przecier przełożyć do wyparzonych słoiczków.
Pasteryzować 15 minut, od momentu zagotowania wody.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.07.2014 06:45
jaki pomysł super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak