Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1/2 szt
Wątróba (z kurczaka) 40 dag
cebula 1 szt
olej do smaku
oregano do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
jabłko kwaśne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z wątróbką

Myjemy jablka i z kazdego obcinamy czapeczke z ogonkiem. Z pozostalej czesci wydraz wiekszosc miazszu. Miejsca przekroju skraplamy sokiem z cytryny, eby nie zciemnialy. Jablka ukladamy w zaroodpornym naczyniu i pieczemy ok. 20 minut w temp. ok. 200 stopni. Watrobke oczyszczamy, pluczemy i odsaczamy. Kladziemy na goracej i suchej patelni. Obracamy by odparowac wode. Podlewamy olejem i obsmazamy na rumiano. Posypujemy pieprzem i oregano, podduszamy. Cebulke kroimy w paski i szklimy na oleju. Watrobke solimy, napelniamy nia jablka i calosc dekorujemy cebulka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 26.10.2012 16:40
to polaczenie smakow jest wyjatkowe - w ogole jablko super komponuje sie z miesami ;)
IKrakowianka 22.10.2012 19:03
moje ulubione:)
Grażyna13 18.10.2012 15:09
Fajnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak